preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci

 > Naslovnica
vijesti

Posjet učenika osmih razred Vukovaru

Autor: Antonija Filipović, 22. 9. 2021. 11:48

Treći tjedan nastave u školskoj godini 2021./2022. započeli smo terenskom nastavom nastavnoga predmeta Povijest za učenike osmih razreda. Osmaši su pošli u jutarnjim satima u Vukovar, u pratnji svojih razrednika: Silvije Landeke i Vladimira Antolovića te učitelja povijesti Josipa Rosandića. Učenici su imali mnoge aktivnosti: slušali su predavanje o Domovinskom ratu u Memorijalnom centru Domovinskoga rata, obilazili su izložbeni prostor Memorijalnog centra s naglaskom na Bitku za Vukovar, posjetili su Župu sv. Filipa i Jakova, a zatim  su posjetili memorijalne lokacije: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara i masovnu grobnicu na Ovčari. U poslijepodnevnim satima razgledavali su Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture gdje su učenici upoznali stariju povijest Vukovara i okolice.

Terenska je nastava uspješno ostvarena te će zasigurno učenicima ostati u trajnom sjećanju.

 [više]

Pismenost je važan dio svakodnevice

Autor: Antonija Filipović, 22. 9. 2021. 11:44

Učenici 8. a razreda obilježili su Međunarodni dan pismenosti, 8. rujna 2021. godine, zajedno s knjižničarkom Anom Miškulin i učiteljicom hrvatskoga jezika Silvijom Landekom. Nastava predmeta Hrvatskoga jezika održala se u dva dijela: u školskoj knjižnici i u učionici. Ishodi nastave bili su usmjereni na prepoznavanje vrsta pismenosti, samostalno pretraživanje jezičnih priručnika i pisanje elektroničke poruke. Učenici su imali samostalne zadatke te su do rješenja dolazili istraživanjem jezičnih priručnika i pretraživanjem jezičnih mrežnih portala. Budući da svakodnevno šaljemo elektroničke poruke, za kraj nastavnoga sata učenici su dobili zadatak opisati jednom prijatelju put kretanja sa zadanog polazišta do zadanoga odredišta koristeći plan grada. Opis puta učenici su zapisali i poslali elektroničkom porukom.

 [više]

Sustav organa za izlučivanje

Autor: Antonija Filipović, 21. 9. 2021. 13:41

Učenici osmog razreda sa učiteljicom Gordanom Kragulj upoznali su svoj sustav organa za izlučivanje (mokraćni sustav). 

Kad jedemo slanu hranu ili se bavimo intenzivnom tjelesnom aktivnošću, jako ožednimo. Što se to događa u našem organizmu da trebamo piti tekućinu? Koja tekućina najbolje utaži našu žeđ?

Prirodoslovni koncepti su: Ustrojstvo na razini organizma, održavanje ravnoteže u organizmu, istraživanje u biologiji.

Da saznali više i zabavili se u učionici ili kod kuće, učenici su istražili različite izvore, napravili „kul“  modele i video zapise i na taj način naučili o sustavu organa za izlučivanje.

Nakon odrađenog istraživanja, praktičnog rada i izrade modela učenici mogu:

 • analizirati utjecaj životnih navika i rizičnih čimbenika na zdravlje organizma ističući važnost prepoznavanja simptoma bolesti i pravovremenoga poduzimanja mjera zaštite
 • ukazivati na važnost energije za pravilno funkcioniranje organizma
 • primjenjivati osnovna načela znanstvene metodologije i objašnjavati dobivene rezultate
 • povezivati građu i ulogu organa/organskih sustava ukazujući na njihovu promjenjivost, usložnjavanje i prilagodbe
 • povezivati  procese izlučivanja štetnih i otpadnih tvari s preživljavanjem organizma
 • povezivati  životne navike i rizične čimbenike s razvojem bolesti ukazujući na važnost prevencije
 • prepoznavati  znakove koji upućuju na poremećaj u regulaciji stalnoga sastava tjelesnih tekućina ukazujući na važnost pravovremenoga odlaska liječniku
 • objašnjavati važnost energije za odvijanje svih životnih procesa i održivost života
 [više]

Poziv za sjednicu Učiteljskog vijeća Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ćosić, 20. 9. 2021. 11:58

Poštovani, 

u utorak 21. rujna 2021. u matičnoj školi u Nijemcima, Zrinska 8, u prostoru velike školske dvorane, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održat će se sjednica Učiteljskog vijeća s početkom u 14:05 sati.

Poziv za sjednicu Učiteljskog vijeća nalazi se u prilogu pod "više".

 [više]

Učenici Osnovne škole „Ivan Kozarac“ Nijemci pozdravili su dolazak jeseni

Autor: Antonija Filipović, 20. 9. 2021. 10:21

Dana 10. rujna 2021. godine učenici razredne nastave matične škole sudjelovali su na terenskoj nastavi „Pozdrav jeseni“. Terenska nastava održala se na nogometnom igralištu NK Lovor u Nijemcima. Djeca su se do igrališta zaputila pješke u pratnji svojih učiteljica. Na igralištu su upoznali na koji način se odvijaju promjene u prirodi dolaskom jeseni, ponovili su glavna obilježja jeseni, rad ljudi u jesen, promjene u životu biljnog i životinjskog svijeta i sl. Međusobno su se družili te su sudjelovali u različitim igrama razvijajući sportske aktivnosti. Zabavili su se igranjem nogometa, građenjem kućica od deka, igranjem društvenih igara i uživajući u veselom razgovoru.

 [više]

Poziv za 3. sjednicu Školskog odbora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ćosić, 10. 9. 2021. 14:00

Poštovani, 

u ponedjeljak 13. rujna 2021. u matičnoj školi u Nijemcima, Zrinska 8, u prostoru male školske dvorane, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održat će se 3. sjednica Školskog odbora s početkom u 7:30 sati.

Poziv za 3. sjednicu Školskog odbora nalazi se u prilogu pod "više".
 [više]

EU-projekt „Školska oprema za Slavoniju i Pounje“ - prikupljanje zahtjeva za humanitarnu pomoć Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 3. 9. 2021. 11:25

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci započelo je s prikupljanjem zahtjeva za humanitarnu pomoć za novi EU-projekt FEAD (Fond europske pomoći za najpotrebitije) pod nazivom „Školska oprema za Slavoniju i Pounje“. Projekt je financiran putem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je jedan od provedbenih partnera.

Korisnici koji ostvaruju pravo na školsku opremu iz ovog projekta su djeca koja će u školskoj godini 2021./2022. pohađati 1. - 8. razred osnovnih škola na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok i te općine s našega područja, što se odnosi i na Općinu Nijemci i to prema kategorijama koje su navedene pod „više“. Ujedno je navedena i dokumentacija koju je potrebno pribaviti radi ostvarivanja prava na školsku opremu iz projekta.

Zbog narudžbe odgovarajućih veličina školske opreme potrebno je da roditelji što prije, a najkasnije do 13. rujna 2021. godine u sjedište Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1, Vinkovci, za djecu koja ispunjavaju kriterije navedene pod „više“ i koja će u školskoj godini 2021./2022. pohađati 1. – 8. razred osnovne škole dostave popunjene i potpisane obrasce (obrasci se nalaze u privitku pod „više“):

• Zahtjev za humanitarnu pomoć

• Izjava o zajedničkom kućanstvu

• Anketni upitnik (za svako dijete pojedinačno)

• Privola o zaštiti osobnih podataka

Ujedno je važno da roditelji detaljno pogledaju kojim kategorijama pripadaju (otvoriti „više“ za objašnjenje) i pribave potrebnu dokumentaciju!

Za sve eventualne nejasnoće korisnici se mogu obratiti izravno u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1 ili na telefon: (032) 332 523.

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 1. 9. 2021. 12:46

 1. Nastavna godina za sve učenike od 1. do 8. razreda počinje 6. rujna 2021. (ponedjeljak) u 8:00 sati. Svi učenici matične škole u školu ulaze na glavni ulaz, s tim da učenici razredne nastave (1. – 4.) ulaze u 7:45, dok učenici predmetne nastave (5. – 8.) ulaze u 7:50 sati.
 2. Učenici koji pohađaju područne škole Đeletovci, Donje Novo Selo i Podgrađe dolaze pred glavni ulaz svojih škola u 7:50 sati.
 3. Učenici sa sobom nose posebnu bilježnicu u koju svaki dan prije dolaska u školu bilježe svoju tjelesnu temperaturu, a potom ju učitelji i razrednici provjeravaju i evidentiraju.
 4. Prilikom kretanja po školi učenici poštuju fizički razmak prema trakama označenim na ulaznom stepeništu i podnim pločicama u školi te slušaju upute predmetnih učitelja i razrednika.
 5. U školu učenici dolaze i odlaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, ovisno o odluci roditelja. Roditelji djecu dovode noseći masku, ne ulaze u prostor škole, niti se grupiraju ispred škole.
 6. Učenici će u školi preuzeti svoje udžbenike i radne bilježnice, a potom će izjave o udžbenicima ponijeti roditeljima na potpis. Izjave je potrebno ispuniti i vratiti sljedećeg radnog dana.
 7. Tijekom prolaska hodnicima škole, prilikom odlaska na toalet ili u urede stručnih suradnica učenici se pridržavaju epidemioloških mjera. Učenici maske nose na pravilan način.
 8. Učenici putnici iz Donjeg Novog Sela, Đeletovaca i Podgrađa dolaze u škole i odlaze kućama autobusnim linijama o čijem terminu će učenici biti obaviješteni od strane razrednika.

Roditelji će o svim bitnim informacija biti obaviješteni od strane razrednika i razrednika putem dosadašnjih komunikacijskih kanala. Svakako preporučujemo da svaki roditelj detaljno pročita Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i Protokol postupanja u Osnovnoj školi „Ivan Kozarac“, Nijemci vezano uz sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u školskoj godini 2021./2022., a koji će biti priloženi i pod „više“.

Škola će osigurati odgovarajuće sigurnosne mjere kako bismo maksimalno uvažili dobrobit svakog djeteta te kako bi se nastava mogla održavati kvalitetno i neometano. Iznimno je važno poticati djecu na poštivanje svih navedenih uputa. I u ovu godinu ćemo krenuti strpljivo, hrabro i spremno. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama sve ostvariti!

RAVNATELJICA

Tatjana Knežević, prof.

 [više]

Poziv za sjednicu Učiteljskog vijeća Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ćosić, 31. 8. 2021. 12:57

Poštovani, 

u petak 3. rujna 2021. u matičnoj školi u Nijemcima, Zrinska 8, u prostoru velike školske dvorane, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održat će se sjednica Učiteljskog vijeća s početkom u 8:00 sati.

Poziv za sjednicu Učiteljskog vijeća nalazi se u prilogu pod "više".

 [više]

Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za šk. god. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ćosić, 7. 7. 2021. 09:41

Temeljem članka 16. stavka 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu („Narodne novine“ broj: 116/18.) objavljujemo Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala u školskoj godini 2021./2022.

U Osnovnoj školi „Ivan Kozarac“, Nijemci u školskoj godini 2021./2022. koristit će se  drugi obrazovni materijali koji su navedeni u Odluci priloženoj u privitku pod "više".

 [više]

Odluke o odabiru udžbenika za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ćosić, 28. 6. 2021. 08:31

Sukladno članku 10. stavku 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu („Narodne novine“ br: 116/18.) objavljujemo popis udžbenika za školsku godinu 2021./2022., utemeljen na Odlukama stručnih aktiva  predmeta viših razreda i stručnog aktiva razedne nastave u Osnovnoj školi „Ivan Kozarac“, Nijemci. Odluke su donesene u skladu s člankom 10. stavcima 3. i 4. navedenog Zakona, a prema stavku 5. istoga članka Odluke sadrže popis odabranih udžbenika iz Kataloga za razrede i predmete za koje je te godine odobren novi udžbenik i uvršten u Katalog, kao i eventualne izmjene u odabiru udžbenika s radnim karakterom.

Popis odabranih udžbenika za školsku godinu 2021./2022. temeljen na Odlukama prilažemo u privitku pod "više".

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

STRUČNA SLUŽBA

Poštovani roditelji i učenici,

od sada se stručnim suradnicama pedagoginji,

edukacijskoj rehabilitatorici i

knjižničarki možete obratiti na

elektroničku adresu

ivan.kozarac.nijemci

@gmail.com    

putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Monografija

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misli, osjećaje i želje.

Podijeli ih s nama u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: ivan.kozarac.nijemci
@gmail.com
),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoška služba škole.

Korisni linkovi

 

 

MZOS

AZOO

 

Časopisi

 
- enciklopedijski časopis za mlade

 Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

 - matematički časopis

 
- časopis o primjeni informacijskoh tehnologija u obrazovanju
 - religijski časopis za djecu i mlade

 - tween & teen web magazin

 - web časopis za mlade 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci / Zrinska 8, HR-32245 Nijemci / www.os-ikozarac-nijemci.skole.hr / ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr
preskoči na navigaciju