preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci

Nastava na daljinu

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 8. 4. 2021. 14:03

Poštovani učenici i roditelji,

nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, povezanu s epidemijom bolesti COVID-19, u skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija donijela je Odluku o načinu održavanja nastave nakon proljetnog odmora školske godine 2020./2021. za školske ustanove kojima je ista osnivač.

Sukladno Odluci:

 • učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu pohađaju u školi, 
 • učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole nastavu pohađaju on-line.

Ova Odluka stupila je na snagu dana 8. travnja 2021., a primjenjuje se od 12. travnja 2021. sve do izmjene i dopune iste. Odluka se nalazi u prilogu pod "više".

Nastava će se za učenike razredne i predmetne nastave tijekom ovakve organizacije rada održavati u jutarnjoj smjeni prema uobičajenom rasporedu. Učenici razredne nastave u školu će doći u 8:00 sati, prateći upute svojih učiteljica, dok će učenici predmetne nastave biti prisutni na Yammeru u isto vrijeme.

Naši učenici već su upoznati s načinom rada na daljinu stoga je bitno da prate obavijesti svojih razrednika/ica, predmetnih učitelja/ica i stručnih suradnica, mrežnu stranicu škole i virtualne učionice na Yammeru. S roditeljima će, kao i do sada, redovito komunicirati razrednici/ice putem uobičajenih komunikacijskih kanala. 

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. Nadamo se skorom susretu! 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE POČETKOM DRUGOG POLUGODIŠTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 14. 1. 2021. 08:31

Poštovani polaznici predškole, učenici i njihovi roditelji,

nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju u Vukovarsko-srijemskoj županiji povezano s epidemijom bolesti COVID-19  te u skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vukovarsko-srijemska županija donijela je Odluku o načinu održavanja nastave u drugom polugodištu školske godine 2020./2021. za školske ustanove kojima je ista osnivač. Sukladno Odluci:

 • učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu pohađaju u školi,
 • učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole nastavu pohađaju na daljinu, odnosno on-line.

Ova Odluka stupila je na snagu dana 13. siječnja 2020., a primjenjuje se od 18. siječnja 2020. sve do izmjene i dopune iste.

Nastava će se za učenike razredne i predmetne nastave tijekom ovakve organizacije rada održavati u jutarnjoj smjeni prema uobičajenom rasporedu, kao i predškola za polaznike predškole. Učenici razredne nastave i polaznici predškole u školu će doći u 8:00 sati, prateći upute svojih učiteljica i odgojiteljice, dok će učenici predmetne nastave biti prisutni na Yammeru u isto vrijeme.

Raspored grupa za polaznike predškole definirat će se u Viber grupi dogovorom odgojiteljice i roditelja.

Naši učenici već su upoznati s načinom rada na daljinu stoga je bitno da prate obavijesti svojih razrednika/ica, predmetnih učitelja/ica i stručnih suradnica. S roditeljima će, kao i do sada, redovito komunicirati razrednici/ice putem uobičajenih komunikacijskih kanala.

Sretno u novom polugodištu s nadom da se uskoro vidimo u prostoru škole!

Ravnateljica

Tatjana Knežević, prof.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE

Autor: Antonija Filipović, 17. 12. 2020. 09:48

Dragi učenici, polaznici predškole i roditelji,

od utorka 15. prosinca 2020. godine učenici predmetne nastave (učenici od 5. do 8 razreda) pratit će nastavu po Modelu C, odnosno na daljinu. Ovu Odluku donio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Učenici razredne nastave (učenici od 1. do 4. razreda) nastavljaju pratiti nastavu po Modelu A, odnosno iz škole. Učenici razredne nastave i polaznici predškole od utorka 15. prosinca 2020. nastavu pohađaju u 1. smjeni (prijepodne). Područne škole ne mijenjaju organizaciju rada, odnosno nastavljaju rad iz škole i to u 1. smjeni (prijepodne).

S obzirom na sve težu epidemiološku situaciju, sigurni smo da Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite poduzimaju sve mjere kako bi zaštitili svoje građane. Jako je važno da u ovoj cijeloj situaciji budemo strpljivi te da se brzo prilagođavamo promjenama. Bliži se zimski odmor učenika tijekom kojega će se učenici zasigurno odmoriti i napuniti baterije. Neka nam to svima bude motivacija za što uspješniji i aktivniji angažman učenika tijekom ovoga kratkoga razdoblja.

Učitelji će s učenicima dogovoriti način na koji će se planirane aktivnosti provoditi, a razrednici će biti u kontaktu s njihovim roditeljima. U ovom razdoblju iznimno je važno pratiti sve obavijesti, stoga aktivno pregledavajte mrežnu stranicu škole, virtualne učionice te komunicirajte s djelatnicima škole putem dosadašnjih komunikacijskih alata!

Ravnateljica

Tatjana Knežević, prof.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 15. 6. 2020. 11:04

Poštovani roditelji i učenici,

u petak 12. lipnja 2020. izašle su nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad škola radi ispravljanja negativnih ocjena i dopunskog rada koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Upute se nalaze na sljedećoj poveznici, ali ćemo ih priložiti i pod "više".          

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_produzena_nastava_i_popravni_10_06.pdf

 [više]

KAKO VRATITI KNJIGE U ŠKOLSKU KNJIŽNICU?

Autor: Gorana Hasel, 3. 6. 2020. 11:09

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Autor: Antonija Filipović, 21. 5. 2020. 14:47

Poštovani roditelji i učenici,

jako nam je drago da nastava počinje u ponedjeljak 25. svibnja 2020. za sve polaznike predškole i učenike razredne nastave te se neizmjerno veselimo Vašem dolasku!

Nastavno na prethodnu obavijest važno je naglasiti bitne informacije vezane uz početak nastave od ponedjeljka 25. svibnja 2020.:

 • Učenici će nastavu pohađati prema važećem rasporedu sa svojom učiteljicom i predmetnim učiteljima/icama engleskog jezika, njemačkog jezika i vjeronauka.
 • Polaznici predškole u školu dolaze u 7:45 sati, a učenici razredne nastave u matičnoj školi u 7:55 sati, a njihov ulazak u školu koordiniraju njihove učiteljice i odgajateljica. Učenici područnih škola u svoje škole dolaze u uobičajeno vrijeme početka nastave.
 • Učenici obavezno u školu nose preobuću, a obuću ostavljaju u svojim garderobnim ormarićima u matičnoj školi, a u područnim školama na za to predviđeno mjesto.
 • Prehrana će u školi biti organizirana u matičnoj školi za učenike i polaznike predškole, a u područnim školama si učenici nose obrok, kao i do sada.
 • Učenici mogu samostalno dolaziti u školu i odlaziti iz škole, bez pratnje roditelja.
 • Budući da polaznici predškole dolaze i odlaze u pratnji roditelja, preporučuje se koliko je moguće da izbjegavaju ulaziti u školu. Ako je to ipak nužno, kod ulaska u školu i izlaska iz nje svim se osobama savjetuje da drže međusobni razmak (1,5 metar).
 • Na vratima škole se nalazi zvono na koje roditelji mogu pozvoniti kako bi im netko otvorio.
 • Škola ne uzima izjavu od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu, a roditeljima je omogućeno naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu.
 • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine.

Molimo sve roditelje/skrbnice da pažljivo pročitaju nove Upute HZJZ-a kako bi uočili važne promjene u pristupu, ali i Preporuke MZO-a  (Upute i Preporuke smo priložili u prethodnoj obavijesti, objavljenoj jučer, dana 20. svibnja 2020.).

Ovim putem Vas ujedno obavještavamo da je sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, moguće nastaviti aktivnosti vezano uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama te upisa u 1. razred osnovne škole, uz pridržavanje svih odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a.

O točnim terminima testiranja za upis u 1. razred osnovne škole i svim potrebnim radnjama vezanim uz testiranje, koje će se provoditi u našoj školi s učiteljicom i pedagoginjom, ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Želimo naglasiti da su roditelji značajna karika u krugu povjerenja za učenje, ali i za podršku učeniku u općem razvoju, usvajanju vrijednosti i odgoja u cjelini. Vjerujemo da se svi zajedno veselimo ponovnom susretu i da ćemo zajedničkim snagama uspješno realizirati sve što je potrebno! Hvala Vam na dosadašnjem strpljenju, razumijevanju i hrabrosti. Vidimo se uskoro!

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE OD 25. 5. 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 20. 5. 2020. 20:59

Poštovani roditelji i učenici,

dobili smo nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Upute i Preporuke su vezane za rad u ustanovama od 25. svibnja 2020. Prema Uputama, svi polaznici predškole i učenici od 1. do 4. razreda naše škole dolaze na nastavu od 25. svibnja 2020. U školi su već osigurani sigurni uvjeti za djecu i zaposlenike, stoga se nastava i predškola za naše najmlađe može odvijati nesmetano. Jako je važno da se svi roditelji temeljito upoznaju s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i da budu u redovitom kontaktu s odgojiteljicom i učiteljicama svoje djece. Upute i Preporuke možete pronaći pod „više“.

Sutra, 21. svibnja 2020. u 10:30 sati održat će se virtualni sastanak s ministricom znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženkom Divjak u vezi organizacije rada u školama od sljedećeg tjedna. Tada ćemo Vas, putem naše mrežne stranice, obavijestiti o svim važnim informacijama vezanim za početak nastave.

Veselimo se što se vidimo u ponedjeljak u predškoli i školi!

Ravnateljica

Tatjana Knežević, prof.

 [više]

Odluka o radu škole od 11.5.2020. godine

Autor: Antonija Filipović, 12. 5. 2020. 20:24

OSNOVNA ŠKOLA „IVAN KOZARAC“

NIJEMCI

Zrinska 8

KLASA: 602-02/20-19/34

URBROJ: 2188-31-01-20-1

Nijemci, 11. svibnja 2020.

Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj  87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18 i 98/19) članku 7. stavku 2. Zakona o radu (Narodne novine broj 93/14, 127/17, 98/19)  te  Odluci Vlade RH o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja  (Narodne novine broj 55/20.), ravnateljica Osnovne škole „Ivan Kozarac“, Nijemci  donosi

ODLUKU

 1. Ovom Odlukom se, u uvjetima proglašenja epidemije na području Republike Hrvatske, utvrđuje način izvođenja nastave u Osnovnonoj školi „Ivan Kozarac“, Nijemci, kao i obavljanje redovnog rada škole.
 2. Za učenike razredne nastave od I. – IV. razreda i polaznike predškole u Osnovnoj školi “Ivan Kozarac”, Nijemci nastava će se provoditi mješovitim modelom, dijelom kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi, a dijelom kao nastava na daljinu.
 3. Za učenike V. – VIII. razreda nastava se organizira kao nastava na daljinu.
 4. Učitelji koji obavljaju poslove učitelja razredne nastave rad će obavljati u prostorijama škole u skladu s nalogom ravnatelja kao poslodavca koji je dužan organizirati rad školske ustanove u suradnji s Ministarstvom znanosti I obrazovanja na način da se nesmetano odvija nastava.
 5. Učitelji predmetne nastave nastavljaju obavljati rad od kuće kao nastavu na daljinu.
 6. Stručni suradnik pedagog obavljati će rad od kuće.
 7. Stručni suradnik knjižničar obavljati će redovan rad u prostorijama škole.
 8. Tajnik škole obavljati će redovan rad u prostorijama škole, a voditelj računovodsta od kuće.
 9. Domar/ložač i domar obavljati će redovan rad u prostorijama škole.
 10. Spremačice u područnim školama obavljati će redovan rad u prostorijama područnih škola,  a spremačice u matičnoj školi prema rasporedu u prostorijama matične škole.
 11. Ravnatelj i ostali radnici dužni su pridržavati se Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od 29. travnja 2020. godine, za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID -19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu, te Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja za organizaciju rada u razrednoj nastavi i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave, od 30. travnja 2020. godine.
 12. Ova Odluka stupa na snagu 11. svibnja 2020. godine.

                                   Ravnateljica

                       Tatjana Knežević, prof.

 [više]

Početak nastave 11. svibnja 2020. i Provedbeni plan otvaranja škole

Autor: Antonija Filipović, 8. 5. 2020. 09:38

Poštovani roditelji, 

za sve učenike čiji su roditelji školi dostavili pisanu izjavu o njihovom pohađanju nastave u školi, nastava počinje u ponedjeljak 11. svibnja 2020. u 8:00 ujutro. Svi učenici mogu ući u školu u to vrijeme, a dočekat će ih njihova učiteljica! Želimo Vam sreću i veselimo se ponovnom susretu.

Ujedno Vam prilaženo Provedbeni plan otvaranja škole koji se nalazi dolje.

 

OSNOVNA ŠKOLA „IVAN KOZARAC“

ZRINSKA 8, NIJEMCI

KLASA: 602-02/20-19/29

URBROJ: 2188-31-01-19-1

Nijemci, 7. 5. 2020.

 

PROVEDBENI PLAN PROVOĐENJA POVRATKA U ŠKOLU OD 11. 05. 2020.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE OD ZARAZE VIRUSOM COVID-19 ZA DJECU KOJA ĆE DOLAZITI NA NASTAVU U ŠKOLU ILI U PREDŠKOLU NAKON 11. SVIBNJA I ZA RODITELJE TE DJECE

Ove epidemiološke mjere vrijede samo za one učenike/djecu čiji roditelji su se izjasnili da će njihova djeca pohađati nastavu u školi/predškoli i potpisali pisanu izjavu o tome. Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

OBAVEZE DJELATNIKA ŠKOLE

 1. Svi djelatnici škole imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska na posao te se o tome vodi evidencija. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju doći u školu te imaju obavezu o tome obavijestiti telefonom ravnatelja škole i svoga liječnika radi odluke o daljnjem postupanju.

OBVEZE RODITELJA PRIJE DOLASKA DJETETA U ŠKOLU

 1. Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu/predškolu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu/predškolu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 2. Osigurati djetetu 1 paketić papirnatih maramica za nos i staviti ga u školsku torbu.

DOLAZAK UČENIKA I RODITELJA U ŠKOLU

 1. Kada god je moguće, djecu dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme različito za svaki razred i predškolu, s razmakom od najmanje 10 minuta između svake grupe. Djecu i roditelje pred ulaznim vratima dočekuje učiteljica/odgajateljica. Djeca sama ulaze u zgradu škole. Roditelji/skrbnici se ne okupljaju na ulazu.
 2. Roditelji/skrbnici koji dovode i odvode djecu u školu/predškolu to čine na način da ne ulaze u školu u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza škole pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
 3. Dijete roditelj/skrbnik dovodi i odvodi iz škole/predškole na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik. U pratnji pojedinog djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.
 4. U pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.
 5. Roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi niti odvode djecu iz škole/predškole niti ulaziti u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore škole ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19, a pogotovo ako su u samoizolaciji jer tada ne smiju izlaziti iz kuće. Ukoliko je dijete bilo u kontaktu s takvom osobom ono također mora ostati kod kuće.
 6. Učenik dolazi i odlazi iz škole sa školskom torbom, ako nije omogućeno zadržavanje torbe u školi, te svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicima/djecom. Školsku/predškolsku preobuću dijete ne ostavlja u školi, nego ju nosi sa sobom.
 7. Ako je moguće organizirati, roditelj donosi i odnosi u predškolu obilježeni ruksak s opremom isključivo petkom (posljednji radni dan u tjednu) kada dolazi po dijete. Odgajatelj preuzima i vraća ruksak roditelju ispred ulaznih vrata. Odgajatelj odlaže ruksak u vrtiću, te ruksak stoji nekorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48-72 sati.
 8. Obavezna je dezinfekcija ruku prije ulaska u školu.
 9. Uskladiti sve sa aktualnom epidemiološkom situacijom (prelazak nogama preko dezinfekcijske barijere na ulazu u školsku zgradu, mjerenje temperature beskontaktnim toplomjerima - uputa da se vrate kući svi koji su febrilni, ili s respiratornim tegobama, obavezna dezinfekcija ruku nakon ulaska u prostor škole, voditi evidenciju o tjelesnoj temperaturi djelatnika koji su u školi…).

BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI/PREDŠKOLI

 1. Djeca bi trebala održavati distancu (fizičku udaljenost) od druge djece i odraslih, primjereno razvojnoj dobi.
 2. Djeca ne bi trebala dodirivati usta, nos, oči i lice kao i ne stavljati ruke i predmete u usta, primjereno razvojnoj dobi.
 3. Djeca trebaju redovito i pravilno prati ruke prije ulaska u svoju učionicu, prije i nakon konzumiranja hrane, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i uvijek kada ruke izgledaju prljavo. Nakon pranja ruku sapunom i vodom, za sušenje ruku neophodno je koristiti papirnate ručnike za jednokratnu upotrebu koje nakon korištenja treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem. Pri pranju ruku pridržavajte se naputaka za pravilno pranje ruku: https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf 
 4. Djeca bi trebala kada kašlju i kišu prekriti usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju odbaciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju rukama.
 5. Djeca ne bi trebala dijeliti čaše, šalice, drugo posuđe i pribor za jelo s drugom djecom.
 6. Svako dijete samo postupa sa svojom odjećom i obućom, školskim/predškolskim priborom, torbama i knjigama te ih ne dijeli s ostalom djecom i ne dodiruje i ne uzima stvari druge djece.
 7. Djeca ne nose zaštitne maske i rukavice.
 8. Kod potrebe odlaska na toalet ili pranja ruku djeca iz jednog razreda/predškole koriste samo onaj toalet koji je na korištenje dodijeljen njihovom razredu/grupi.
 9. Tijekom boravka u školi/predškoli i pod odmorima djeca ne napuštaju prostoriju u kojoj se odvija nastava/predškola za njihov razred/grupu, osim potrebe odlaska na toalet i pranja ruku.
 10. Dijete u predškolu ulazi tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu, te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u skupinu/učionicu.

ORGANIZACIJA NASTAVE U ŠKOLI

 1. Nastava se u školi organizira samo u onim razredima u kojima su roditelji prijavili da će dijete pohađati nastavu u školi i potpisali pisanu izjavu. Ostali učenici nastavu prate na HTV3 i rješavaju zadatke koje im učiteljica pošalje na način kako je dogovoreno na početku nastave na daljinu.
 2. Predškola se organizira samo za onu djecu čiji su roditelji prijavili da će njihovo dijete pohađati predškolu i potpisali pisanu izjavu.
 3. Raspored ulaska učenika u školu, početka i završetka nastave/predškole te odmora utvrdit će se nakon formiranja razrednih/predškolskih grupa ako bude interesa roditelja za nastavu u školi/predškolu. Raspored će se formirati na način da se izbjegne kontakt djece jednog razreda s drugim razredima, odnosno predškolom.
 4. U razredu s učenicima boravi samo njihova učiteljica razredne nastave, odnosno odgojiteljica s polaznicima predškole. U razredu može biti maksimalno 9 učenika i 1 učiteljica, odnosno 9 djece i odgojiteljica.
 5. Predmete koje učenicima predaju drugi učitelji (Engleski jezik, Vjeronauk, Njemački jezik) neće se održavati za učenike u školi, nego na daljinu kao i do sada.
 6. U školi se također neće održavati nastava TZK, kao i ostale tjelesne aktivnosti koje se provode u zatvorenom prostoru.

POSTUPANJE U SLUČAJU SUMNJE U ZARAZU KOD DJETETA

Ravnatelj škole u dogovoru s nadležnim školskim liječnikom o svakoj sumnji na COVID-19 kod zaposlenika ili djece (o čemu roditelj/skrbnik ima obavezu hitno telefonom obavijestiti ravnatelja) obavještava nadležnog školskog liječnika. Posebno žurno i neizostavno ravnatelj obavještava nadležnog školskog liječnika u slučaju grupiranja sumnje ili zaraze COVID-19 (2 i više djelatnika i/ili djece sa sumnjom iz iste učionice/zgrade i sl.).

ODLAZAK IZ ŠKOLE/PREDŠKOLE

 1. Odlazak učenika iz škole/predškole odvija se prema utvrđenom rasporedu za izlazak svakog pojedinog razreda/skupine i to na način da ne dolazi do kontakta između djece različitih razreda/skupina.
 2. Roditelji/skrbnici koji dolaze po dijete u školu/predškolu ne smiju ulaziti u prostor škole, osim u krajnjoj nuždi, nego dijete čekaju ispred ulaza poštujući mjere sigurnosnog razmaka od drugih roditelja i djece.
 3. Nakon izlaska iz učionice i oblačenja obuće, djeca peru ruke tekućom vodom i sapunom.
 4. Nakon pranja ruku djeca se bez nepotrebnog zadržavanja upućuju prema izlazu iz škole koji je utvrđen kao izlaz za njihov razred/skupinu te napuštaju školsko dvorište.Ravnateljica

                                                      Ravnateljica

Tatjana Knežević, prof.

 [više]

ORGANIZACIJA NASTAVE ZA UČENIKE RAZREDNE NASTAVE OD 11. SVIBNJA 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 4. 5. 2020. 08:49

Poštovani roditelji i učenici,

na 226. sjednici Vlade Republike Hrvatske održane 23. travnja 2020. godine, Vlada je donijela zaključke vezane za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-COV-2. Sukladno zaključcima Vlade, od ponedjeljka 11. svibnja 2020. omogućit će se rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Kako bi se navedeno realiziralo što sigurnije i uspješnije, donesene su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave Ministarstva znanosti i obrazovanja. Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, Hrvatski zavod za javno zdravstvo potiče nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće. U situacijama u kojima to nije moguće te roditelji/skrbnici moraju poslati svoje dijete u školu/predškolu (zaposlen/i roditelj/i/skrbnik/ici koji ne rade od kuće te nemaju mogućnost zbrinjavanja djeteta za vrijeme održavanja nastave/predškole), roditelj/skrbnik potvrđuje upoznatost sa svim uvjetima pod kojima dijete može pohađati nastavu u školi/predškolu te vlastoručno izjavljuje da su svi uvjeti ispunjeni, a to čini pisanom izjavom ravnateljici škole prije uključivanja djeteta u ustanovu.

Iznimno je bitno da se svaki roditelj/skrbnik upozna s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Preporukama za organizaciju rada u razrednoj nastavi i uputama za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave Ministarstva znanosti i obrazovanja koje su priložene pod „više“. Molimo Vas da navedene dokumente detaljno pročitate te o istima upoznate svoje dijete. Pod „više“ se ujedno nalazi IZJAVA RODITELJA/SKRBNIKA UČENIKA I POLAZNIKA PREDŠKOLE koju svi roditelji/skrbnici koji će svoje dijete slati u školu/predškolu moraju ispuniti i vlastoručno potpisati.

Potpisanu izjavu možete predati NAJKASNIJE DO SRIJEDE 6. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12:00 SATI te ju možete dostaviti na tri načina:

 1. Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u matičnu školu u Nijemcima u vremenu od 8:00 do 14:00 sati, a najkasnije do srijede 6. svibnja 2020. do 12:00 sati.  Pritom se roditelji/skrbnici ne smiju kretati po školi, nego će se postupak primopredaje izjave i moguće pomoći u ispunjavanju iste vršiti u holu škole. Roditelji/skrbnici se u holu škole ne smiju okupljati u većem broju, niti zadržavati duže nego što je to potrebno, stoga će u školu ulaziti JEDAN PO JEDAN roditelj/skrbnik. Ostali roditelji/skrbnici će pred školom pričekati svoj red, poštujući mjere vezane za odgovarajuću fizičku udaljenost.
 2. Isprintati i potpisati izjavu te je skenirati ili fotografirati i poslati na e-adresu ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr.
 3. U slučaju apsolutno nikakve mogućnosti printanja izjave, to je moguće učiniti u školi, poštujući sve uvjete koji su navedeni pod prvom točkom.

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu/predškolu od 11. svibnja 2020.

Za sve se nejasnoće i dalje se možete obratiti razrednim učiteljicama, odgojiteljici, pedagoginji i/ili ravnateljici škole.

 [više]

SAŽETAK ANALIZE UPITNIKA ZA RODITELJE I UČENIKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 4. 5. 2020. 08:46

Dragi učenici i roditelji,

tijekom travnja su se provodili upitnici vezani za nastavu na daljinu u kojima su sudjelovali svi akteri naše škole, između ostalog i Vi! Upitnici su se provodili tijekom travnja putem digitalnog alata Microsoft Forms i temeljem komunikacije učiteljica razredne nastave s roditeljima. U ispunjavanju istih sudjelovalo 137 učenika razredne i predmetne nastave te 147 roditelja učenika razredne i predmetne nastave. Svrha upitnika je bila ispitati mišljenje učenika i roditelja o virtualnoj nastavi, kako se snalaze, što smatraju prednošću takve nastave, a što nedostatkom. Vrlo smo zahvalni na afirmativnom stavu i angažmanu roditelja i učenika koji su pristupili ispunjavanju ovih upitnika i koji su nam dali vrijedne informacije o trenutnom obliku rada s učenicima. Pod „više“ možete pogledati sažetke obrađenih rezultata upitnika!

 [više]

Mjesečni vremenik za travanj te savjeti za roditelje vezani uz nastavu na daljinu i vrednovanje i ocjenjivanje učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 14. 4. 2020. 14:29

Poštovani učenici i roditelji,

sukladno Uputama za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu Ministarstva znanosti i obrazovanja potrebno je uskladiti vrijeme provedbe ispita i zahtjevnijih zadataka među nastavnim predmetima kako bi se uravnotežilo opterećenje učenika. To znači da se u virtualnim zbornicama i učionicama trebaju dogovoriti termini „većih ispita“, slično kao i u nastavi u školi. U veće ispite pripadali bi usmeni ispiti iz nekog predmeta, testovi u pisanom obliku ili rokovi za predaju složenijih zadaka (u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka i sl.), njih bi trebalo staviti u mjesečni vremenik pisanih provjera znanja. Naša škola je izradila mjesečni vremenik za razredu i predmetnu nastavu koji se odnosi na brojčano ocjenjivanje učenika. Mjesečni vremenici za travanj priloženi su pod „više“.

U Uputama Ministarstva navedeni su savjeti za roditelje. Pod „više“ možete ujedno naći dokument u kojemu su izdvojeni bitni naglasci za roditelje, a preporučujemo Vam i čitanje Uputa Ministarstva na poveznici navedenoj u spomenutom dokumentu.

 [više]

TELEFONSKO SAVJETOVANJE CENTRA ZA REHABILITACIJU EDUKACIJSKO REHABILITACIJSKOG FAKULTETA U ZAGREBU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 7. 4. 2020. 16:58

Dragi roditelji,

zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu nije u mogućnosti svoje usluge pružati direktnim putem, stoga nudi roditeljima besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta. Uslugu pružaju psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi Centra. U prilozima i letcima koji se nalaze pod „više“ možete pronaći brojeve telefona navedenih stručnjaka prema područjima iz kojih pružaju podršku i savjetovanje te vrijeme u koje ih možete nazvati kako biste koristili usluge savjetovanja.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Autor: Antonija Filipović, 3. 4. 2020. 14:41

Dragi roditelji i učenici,

redovito radimo na analizi i utvrđivanju kvalitete rada nastave na daljinu kako bismo mogli unaprijediti proces učenja i poučavanja naših učenika te kako bismo ustanovili na koje sve načine možemo pomoći učenicima u što boljem snalaženju u virtualnoj nastavi. Povodom toga redovito komuniciramo putem naše virtualne zbornice na platformi Yammer, ali na i uobičajenim sjednicama Razrednog vijeća i Učiteljskog vijeća. Iako se ne možemo sastajati u našoj zbornici u školi, prilagodili smo način rada te smo posegnuli za alternativnim metodama održavanja sjednica putem digitalne aplikacije Zoom Cloud Meetings. Dana 2. travnja 2020. smo održali sjednice Razrednih vijeća, a dana 3. travnja 2020. sjednicu Učiteljskog vijeća. Raspravljali smo o svim aktivnostima koje su se do sada provodile te smo se temeljito osvrnuli na bitne značajke nastave na daljinu kako bismo se što bolje prilagodili našim učenicima. Budući da su sjednice bile vrlo uspješne, nastavit ćemo s opisanim načinom rada.

Jedna od tema koju smo dotaknuli na sjednicama bila je i komunikacija s roditeljima. Roditelji redovito i uspješno komuniciraju s razrednicima svoje djece, a uz to smo definirali i način kako će se komunikacija sa stručnom službom odvijati još bolje i direktnije. Od sada se stručnim suradnicama pedagoginji, edukacijskoj rehabilitatorici i knjižničarki možete obratiti na elektroničku adresu ivan.kozarac.nijemci@gmail.com putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Ugodan Vam vikend želimo. Pazite na svoju sigurnost i sigurnost svoje djece, ostanite strpljivi, hrabri i zdravi!

 [više]

MALI SAVJETI ZA USPJEŠNO UČENJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 30. 3. 2020. 12:35

Poštovani roditelji i učenici,

cjelokupna situacija u kojoj se nalazimo te prilagođavanje učenika na nastavu na daljinu predstavljaju veliki izazov za sve nas. Upravo zato je važna organizacija vremena, što se odnosi na planiranje radnog dana djeteta, izradu plana učenja i kvalitetno strukturiranje vremena kako bi djeca imala priliku uživati i u slobodnim aktivnostima. U privitku ove obavijesti, pod „više“, prilažemo materijale koji roditeljima i učenicima mogu pomoći u svemu navedenome. Materijali su vrlo korisni i sada, za vrijeme nastave na daljinu, ali i u budućnosti, jer je kvalitetna organizacija vremena važna u životu svakog učenika i njegovog roditelja. Znajte da su svi razrednici/ice, predmetni učitelji/ice, stručne suradnice i ravnateljica tu za vas te da nam se možete obratiti ako vam je potrebna pomoć, savjet ili razgovor.

 [više]

PODRŠKA NAKON TEŠKOG DOGAĐAJA

Autor: Antonija Filipović, 23. 3. 2020. 11:54

Poštovani učenici, roditelji i odgojno-obrazovni djelatnici,

zbog cjelokupne situacije koja se događa u našoj državi, osobito jer se mnoge hrvatske obitelji bore s dvije paralelne krizne situacije, aktivirani su krizni timovi za psihološku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Krizni timovi će pružati telefonsku i online podršku svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji trebaju pomoć u ovoj teškoj situaciji. Na mrežnoj stranici Škole za život (https://skolazazivot.hr/podrska-nakon-teskog-dogadaja/) objavljeni su savjeti i materijali kojima se roditelji, učenici i učitelji mogu služiti. Savjeti su podijeljeni po kategorijama (savjeti za roditelje predškolskog uzrasta, osnovnoškolskog uzrasta, savjeti za učenike, za odgojitelje, učitelje, odrasle i sl.), stoga se svatko može naći u jednoj od ponuđenih kategorija.

Predlažemo da posjetite gore navedenu mrežnu stranicu i prihvatite ponuđene savjete.

Krizni tim, kao i savjete stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, možete dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr te telefona:

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Brodsko-posavska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Virovitičko-podravska županija

Gospođa Ivana Sadaić

Kontakt mobitel: 098 18 75 641

Ovim putem apeliramo na Vas da se pridržavate uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te da se o njihovim priopćenjima redovito informirate da mrežnoj stranici: https://civilna-zastita.gov.hr/.

 [više]

ODLUKA O ZADUŽENJIMA, RASPOREDU RADA I UTVRĐIVANJU UVJETA ZA RAD KOD KUĆE NASTAVNOG OSOBLJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 20. 3. 2020. 13:36

Poštovani roditelji, učenici i odgojno-obrazovni djelatnici,

budući da  učitelji i stručni suradnici od dana 19. ožujka 2020. nastavu na daljinu i sve ostale poslove održavaju radom od kuće, donesena je Odluka o zaduženjima, rasporedu rada i utvrđivanju uvjeta za rad kod kuće nastavnog osoblja. Odluka je priložena u privitku pod „više“.

Ravnateljica

Tatjana Knežević, prof.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI RADA

Autor: Antonija Filipović, 19. 3. 2020. 19:53

Dragi učenici i roditelji,

s obzirom na to da su od danas na snazi bitno promijenjene okolnosti (ministar zdravstva proglasio je epidemiju, a Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio nove mjere zaštite od koronavirusa), donesena je Odluka da Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ravnatelji škola te čelnici drugih ustanova u obrazovanju imaju obvezu pobliže odrediti mjesto i način obavljanja rada. To znači da će umjesto prostora škole ili visokog učilišta za privremeno mjesto rada odrediti neko drugo mjesto, ali uz uvjet da se nastava na daljinu i dalje kontinuirano i nesmetano odvija.

Nastavno na navedeno, odlučeno je da će učitelji i stručni suradnici nastavu na daljinu održavati radom od kuće od dana 19. ožujka 2020. godine. Svi učitelji i stručni suradnici će Vam i dalje biti na raspolaganju. Cjelokupna situacija je vrlo teška i trebamo imati razumijevanja jedni za druge. Učitelji i  stručni suradnici će sukladno uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja i dalje redovito kontaktirati i komunicirati s učenicima i roditeljima (virtualna učionica, telefon, e-mail) te će biti dostupni u virtualnim učionicama i u virtualnoj školskoj zbornici. Učenici će redovito dobivati nastavne zadatke i aktivnosti, a učitelji će im davati povratne informacije, kao i roditeljima. Stručne suradnice su tu za Vas ako Vam treba pomoć. Učenici i roditelji im se slobodno mogu obratiti!

 [više]

Upute Zagrebačkog psihološkog društva „Kako pružiti pomoć djeci u periodu zdravstvene krize“

Autor: Antonija Filipović, 17. 3. 2020. 12:30

Dragi roditelji i učenici,

na sljedećoj poveznici nalaze se upute Zagrebačkog psihološkog društva o tome kako pružiti pomoć djeci u periodu zdravstvene krize koje će Vam zasigurno pomoći u ovoj, svima novoj, situaciji koja na sve nas utječe psihički, socijalno i emocionalno.

http://zgpd.hr/2020/03/14/kako-pruziti-podrsku-djeci-u-periodu-zdravstvene-krize/?fbclid=IwAR0y4Eb9euxgQzKRUauESSxlasJvxus6QlgWXM-7cE68FehUrsNsFVCtHzo

 [više]

Obavijest o organizaciji nastave na daljinu i rasporedu sati

Autor: Antonija Filipović, 17. 3. 2020. 12:28

Dragi učenici i roditelji,

prema odluci Vlade od ponedjeljka 16. ožujka 2020. neće biti nastave u školama zbog novonastale situacije vezane uz koronavirus (COVID-19). Učenici razredne nastave će nastavu pratiti na televizijskom programu HRT 3 Škola na Trećem, a učenici predmetne nastave u virtualnim učionicama na platformi Yammer.

 

Raspored prikazivanja Škole na Trećem na televizijskom programu HRT 3 za učenike od 1. do 4. razreda:

1. razred OŠ     od 8:00 do 10:00 sati

2. razred OŠ     od 10:00 do 12:30 sati

3. razred OŠ     od 13:00 do 16:00 sati

4. razred OŠ     od 16:00 do 19:00 sati

 

Osnovna škola „Ivan Kozarac“, Nijemci će nastavne sadržaje za učenike predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) obrađivati prema VAŽEĆEM RASPOREDU SATI naše škole koji će se redovito objavljivati na mrežnoj stranici škole i u svakoj virtualnoj učionici.

 

Učitelji će redovito pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Učenici će, u okvirima mogućnosti, dobivati povratnu informaciju o svojem radu i napretku. Učenici svoju aktivnost obilježavaju oznakom „like“, kako bi potvrdili da su pročitali obavijesti. Tijekom nadolazeća dva tjedna neće biti ocjenjivanja, u skladu s preporukom Ministarstva. Ujedno u skladu s preporukom Ministarstva, roditelji trebaju opravdati izostanke učenika, ako učenik cijeli dan nije bio aktivan u virtualnom razredu.

U rubrici „NASTAVA NA DALJINU“ na našoj mrežnoj stranici učitani su rasporedi sati za svaki razredni odjel.

Ako virtualne učionice na platformi Yammer u nekom trenutku ne budu funkcionirale, učenici su dužni pratiti svoju elektroničku poštu (@skole.hr) kao i mrežnu stranicu škole.

 [više]

Pravila ponašanja u virtualnim učionicama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonija Filipović, 17. 3. 2020. 11:04

Dragi učenici,


iako se ne nalazite u učionicama u našoj školi, to ne znači da se na platformi Yammer i u Vašim virtualnim učionicama ne trebate ponašati poštujući pravila lijepog ponašanja. Pravila ponašanja su učitana u svaku virtualnu učionicu, a priložena su i ovdje pod "više"!

U slučaju nepridržavanja navedenih pravila ponašanja, škola će poduzeti odgovarajuće korake kako se takvo ponašanje više ne bi ponovilo.

Ne ustručavajte se pitati ako Vam nešto nije jasno i tražiti pomoć učitelja. Sretno u virtualnoj nastavi i nadamo se da se uskoro opet vidimo!

 [više]

 Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

STRUČNA SLUŽBA

Poštovani roditelji i učenici,

od sada se stručnim suradnicama pedagoginji,

edukacijskoj rehabilitatorici i

knjižničarki možete obratiti na

elektroničku adresu

ivan.kozarac.nijemci

@gmail.com    

putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Monografija

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misli, osjećaje i želje.

Podijeli ih s nama u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: ivan.kozarac.nijemci
@gmail.com
),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoška služba škole.

Korisni linkovi

 

 

MZOS

AZOO

 

Časopisi

 
- enciklopedijski časopis za mlade

 Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

 - matematički časopis

 
- časopis o primjeni informacijskoh tehnologija u obrazovanju
 - religijski časopis za djecu i mlade

 - tween & teen web magazin

 - web časopis za mlade 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci / Zrinska 8, HR-32245 Nijemci / www.os-ikozarac-nijemci.skole.hr / ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr
preskoči na navigaciju