preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci

Novosti iz Zadruge

Učenička zadruga Bosut i ove godine na državnoj smotri

Autor: Antonija Filipović, 5. 11. 2020. 08:37

32. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održala se virtualno od 26. do 30. listopada 2020. godine. Prošle godine naši zadrugari su se pokazali kao vrlo vrijedni pa je UZ  „Bosut“ pozvana da ove godine sudjeluje prezentirajući svoj rad.  Izradili smo video prikaz radionice koju je Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva postavila u virtualnom obliku kako bi bila dostupna svim ostalim sudionicima. Video smo snimili poštujući distancu i ostale epidemiološke mjere. Učenica Lara Margić predstavila je Osnovnu školu „Ivan Kozarac“, Nijemci i pojasnila je nešto više o našoj Učeničkoj zadruzi „Bosut'', dok  je učenica Klara Reštarović predstavila praktičan rad „Gnom“.

Ovdje se nalaze poveznice na kojima možete pronaći naš i druge radove zadrugara diljem Hrvatske:

 https://www.youtube.com/watch?v=3PwfW8yynKs&list=PLghyi-D4Ae_3j1ifcLvbiKPQ2BiCRYyRa

https://www.youtube.com/watch?v=GhMhXn7Bb_U

 [više]

Zadrugarstvo na daljinu

Autor: Antonija Filipović, 15. 5. 2020. 15:46

Ovih dana zadrugari su svoj rad na izvannastavnim aktivnostima također zamijenili radom na daljinu. Svaka sekcija održava digitalne kreativne radionice u skladu s uvjetima koje imaju. S obzirom na to da nismo u mogućnosti posvetiti se svemu što je planirano u ovoj školskoj godini, kreativnim radovima obilježavamo važne datume. Zadrugari su tako pozornost posvetili blagdanima za vrijeme Uskrsa, danu Planete Zemlje, Majčinom danu itd. Svaki tjedan zadrugari izrađuju nešto novo i kreativno. Služili su se raznim tehnikama izrađujući dekorativne predmete, a napravili su i vlastiti plastelin, šećerne lizalice itd. Na početku nastave na daljinu zadrugari su dobili Izazov sreće koji traje 20 dana. Sada i Vas pozivamo i izazivamo da budete sretniji nego ikada! Izazov možete pronaći među fotografijama radova zadrugara. Navedeno je 20 aktivnosti za 20 dana sreće.

 [više]

Valentinovska akcija

Autor: Antonija Filipović, 5. 5. 2020. 10:04

Članovi Učeničke zadruge „Bosut“ marljivi su i vrijedni tijekom cijele godine. Približavalo se obilježavanje Valentinova te su u dogovoru s učiteljicom kemije Vinkom Jurić, voditeljicom zadruge, i učiteljicom likovne kulture Marijom Mendeš, voditeljicom likovne grupe, izradili razne ukrase kao što su crvena srca, straničnici, slike, nakit itd. Obilježavanju Valentinova pridružili su se i učenici od 1. do 4. razreda koji su tijekom svojih kreativnih radionica izradili prekrasne ukrase – crvena srca na štapiću. Dan prije Valentinova, 13. veljače 2020., održana je prodaja učeničkih radova pod velikim odmorom. Prodavačicama je odmor brzo završio jer su bile vrlo zaposlene. Ako ste propustili prodaju, radove članova Učeničke zadruge „Bosut“ možete pogledati na fotografijama.

Paola Margić, 5. razred

 [više]

Maštovite božićne radionice

Autor: Antonija Filipović, 5. 5. 2020. 09:51

U pripremama za Božić istaknuli su se članovi Učeničke zadruge „Bosut“ koji su svojim radovima razveselili školske hodnike i učionice.

Tijekom prosinca održano je nekoliko maštovitih radionica na kojima su se izrađivali prigodni božićni pokloni, kao što su božićne čestitke, adventski vijenci, šašavi čupavci, božićni ukrasi i druge zanimljive stvarčice. Izrađeni su božićni ukrasi u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nijemci i ukrašeno je božićno drvce u parku u središtu sela. Sudjelovali su u uređivanju školskog interijera za Božić te su ukrasili pozornicu za priredbu, panoe u hodniku te u učionicama.

 [više]

Ukrašavanje bora u Nijemcima

Autor: Antonija Filipović, 5. 5. 2020. 09:44

Dana 13. prosinca 2019. godine učenici naše škole u suradnji s Turističkom zajednicom općine Nijemci ukrasili su bor koji je zasađen u parku u Nijemcima. Izradu ukrasa i zasađeni bor financirala je Turistička zajednica, a ukrase su izradili učenici naše škole. Ukrasi kojima su učenici ukrasili bor izrađeni su od stirodura, premazani akrilnom bojom te su im dodani ukrasi poput jutenih mašnica i dugmadi na medenjacima. U izradi ukrasa, odnosno rezanju stirodura sudjelovali mnogi učitelji naše škole tijekom studenog i prosinca. Bojanje i završno ukrašavanje odradili su naši učenici zajedno s učiteljicom Likovne kulture Marijom Mendeš, voditeljicom izvannastavne aktivnosti Likovna skupina te djelatnicima Turističke zajednice općine Nijemci. Pogledajte kako je ukrašavanje bora izgledalo.

 [više]

Uspjeh naših vrijednih zadrugara!

Autor: Antonija Filipović, 5. 5. 2020. 08:53

U listopadu ove godine, točnije 9. i 10. listopada 2019. održala se Smotra učeničkih zadruga RH, u dvorani ''Barun Trenk'' u Vinkovcima. Našu zadrugu u predstavljale su učenice: Klara Reštarović i Lara Margić. Učenica Lara Margić ocjenjivačkom je sudu predstavila našu Učeničku zadrugu ''Bosut'', a  učenica Klara Reštarović prikazala je praktični rad pod nazivom Gnom.  Nakon predstavljanja, učenice su vrlo aktivno i dobrovoljno sudjelovale na nekoliko različitih radionica koje su se održavale u dvorani (Jesenska dekoracija, Izrada sapuna, Oslikavanje stakla, Izrada čestitki koncem, Izrada nakita od prirodnih materijala, Vješalice iz recikliranog drvnog materijala, Izrada svjetlećih čestitki, Kuglice od svile itd.). Drugi dan, imenovano je 14 najboljih proizvoda iz različitih županija te su svi sudionici, odnosno sve učeničke zadruge, primili zahvalnice. Naša zahvalnica sada ponosno stoji na oglasnoj ploči naše škole. Čestitamo zadrugarima te im želimo uspjeh u budućem radu!

 [više]

 Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

STRUČNA SLUŽBA

Poštovani roditelji i učenici,

od sada se stručnim suradnicama pedagoginji,

edukacijskoj rehabilitatorici i

knjižničarki možete obratiti na

elektroničku adresu

ivan.kozarac.nijemci

@gmail.com    

putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Monografija

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misli, osjećaje i želje.

Podijeli ih s nama u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: ivan.kozarac.nijemci
@gmail.com
),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoška služba škole.

Korisni linkovi

 

 

MZOS

AZOO

 

Časopisi

 
- enciklopedijski časopis za mlade

 Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

 - matematički časopis

 
- časopis o primjeni informacijskoh tehnologija u obrazovanju
 - religijski časopis za djecu i mlade

 - tween & teen web magazin

 - web časopis za mlade 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci / Zrinska 8, HR-32245 Nijemci / www.os-ikozarac-nijemci.skole.hr / ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr
preskoči na navigaciju