2021-05-14 09:47:36

Festival znanosti s učenicima 7. b razreda

Naša škola ove godine je sudjelovala na Festivalu znanosti u organizaciji učiteljice prirode i biologije Gordane Kragulj. Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Tema ovogodišnjeg 19. Festivala znanosti je  “Kultura znanosti”.

Učiteljica Gordana Kragulj je s učenicima 7. b razreda provela aktivnost na temu „Biljke u Bibliji“. U Bibliji se spominje više od 200 vrsta biljaka i to uglavnom biljaka koje su povezane s poljoprivredom i religijom, ali i ljekovitih i aromatskih biljaka. Naši učenici predstavili su biljke koje se spominju u Bibliji putem kratkih video uradaka koje možete pogledati na priloženoj poveznici, ali i u PowerPoint prezentaciji koja sadrži fotodokumentirani tijek projekta (https://bit.ly/2RTgi2c).

Ova aktivnost imala je nekoliko ciljeva, a neki od njih su: upoznati biljni svijet Biblije; uz pomoć biblijskih tekstova u Starom i Novom zavjetu otkrivati značenje biljaka za kršćansku vjeru te općenito za život čovjeka; razvijati ekološku svijest prema biljkama kao znak ispravnog odnosa prema stvorenom svijetu te podsjetiti učenike na neke pojmove, događaje i pojave koje su povezane s biljnim svijetom i odrediti značenje za život biblijskih likova, osoba i događaja.

  


Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci