preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci

Aktivnosti knjižnice

Dodjela nagrada za Natječaj za najbolji „Zakon o čitanju“

Autor: Antonija Filipović, 23. 6. 2021. 08:01

Učenici 4. razreda zajedno s knjižničarkom Anom Miškulin sudjelovali su na ovogodišnjem Natječaju za najbolji „Zakon o čitanju“ povodom 15. rođendana Bibliobusne službe Vukovarsko-srijemske županije.

Na natječaj su se mogli prijaviti učenici jednog razreda i trebalo je osmisliti 10 članaka Zakona. Učenici su sami smišljali sadržaj članaka i tako je nastao jedan maštoviti Zakon o čitanju koji je na natječaju osvojio 2. mjesto.

9. lipnja obilježava se Dan hrvatskih bibliobusa i tada je bila svečana dodjela nagrada za najbolji „Zakon o čitanju“. Domaćini su se zaista potrudili oko dočeka. Svi učenici 4. razreda zajedno s učiteljicom Dubravkom Herceg, knjižničarkom i jednom mamom prisustvovali su svečanoj dodjeli nagrada. Zajedno su obišli prostor Gradske knjižnice i zadržali se u igraonici. Predstavljeni su najbolji Zakoni i dodijeljene su nagrade. Šećer na kraju bila ja torta jer kakav bi to bio rođendan bez torte!

 [više]

Međunarodni dan obitelji s knjižničarkom

Autor: Antonija Filipović, 8. 6. 2021. 12:25

Dana 15. svibnja obilježavamo Međunarodni dan obitelji. Za obitelj i ljubav se govori kako su najvažnije stvari na svijet. Knjižničarka Ana Miškulin je u sklopu eTwinning projekta Ljubav nas veže i spaja zajedno s učenicima Područne škole Podgrađe obilježila ovaj važan dan. Na početku radionice učenici su križaljkom odgonetnuli temu zajedničkog druženja. Zatim je svaki učenik predstavio obitelj iz koje dolazi. Nakon predstavljanja učenici su zaigrali igru Čarobni kotač u kojoj su otkrili zanimljivosti iz života obitelji. Na samom kraju svaki učenik je izradio kućicu sa svojom obitelji.

 [više]

Noć knjige u našoj školi

Autor: Antonija Filipović, 5. 5. 2021. 10:57

Potaknuti ovogodišnjom temom Noći knjige koja je bila Ljekovita moć knjige odlučili smo drugašiće izliječiti od straha i organizirali smo radionicu pod nazivom „Strah nije u modi“. Knjižničarka im je pročitala zanimljivu slikovnicu Ana i Gospodin Strahojed. Saznali su da postoji Gospodin Strahojed koji može pojesti sve naše strahove, ali i da je važno vjerovati u sebe i ne pridavati strahu preveliku važnost.

 [više]

Noć knjige 23. travnja 2021.

Autor: Antonija Filipović, 22. 4. 2021. 12:38

 [više]

Noć s Andersenom u školskoj knjižnici

Autor: Antonija Filipović, 1. 4. 2021. 09:32

Svake godine posljednjeg petka u ožujku, uoči rođendana Hans Christiana Andersena, održava se međunarodna manifestacija „Noć s Andersenom“.

Bajke Hansa Christiana Andersena najpoznatije su priče na svijetu i u svakome pobuđuju sjećanja na djetinjstvo. U želji za poticanjem čitanja kod djece još u najranijoj dobi, jedna češka narodna knjižnica započela je manifestaciju "Noć s Andersenom". „Noć s Andersenom“ obilježila je knjižničarka Ana Miškulin zajedno s učenicima 1. i 2. razreda. Na samom početku razgovarali su o H.C. Andersenu i bajkama koje napisao. Zatim su učenici poslušali zvučnu bajku Ružno pače i na taj način prisjetili se sadržaja bajke. Svi učenici su se složili kako je važno prihvatiti različitost i onog drukčijeg od nas samih. Nikada se ne treba voditi nečijim vanjskim izgledom, već njegovim srcem. Bajka ih je potaknula na razmišljanje kakvi su oni prijatelji i pobudila je kod njih želju za ponovnim čitanjem.

Na samom kraju svaki učenik izradio je svog 3D labuda ili labudicu koju  su ponijeli kući kako bi ih uvijek podsjetili na bajku Ružno pače i na to da treba prihvaćati različitost i onog drugačijeg od nas samih.

 [više]

Međunarodni dan sreće

Autor: Antonija Filipović, 1. 4. 2021. 09:19

Od 2012. godine 20. ožujka obilježava se kao Međunarodni dan sreće. Knjižničarka Ana Miškulin obilježila je Međunarodni dan sreće zajedno s učenicima 4. razreda u sklopu eTwinning projekta Ljubav nas veže i spaja.

Knjižničarka je donijela kutiju u kojoj se „nalazila sreća“. Učenici su odgovarali na pitanja što je sreća, kakvog je oblika, kakve je boje i koliko je velika. Nakon razgovora o sreći dobili su radni listić na koji su trebali zapisati što bi napravili kada bi na poklon dobili KUTIJU SREĆE. Bilo je tu raznih odgovora poput aviona koji bi razbacivao sreću po cijelom svijetu. Nakon zanimljivih odgovora učenici su crtežima prikazali što bi sadržavala njihova KUTIJA SREĆE. U njihovim kutijama našle su se lopte, novci, slušalice, ali i ono što je ipak najvažnije, obitelj, prijatelji i ljubav.

Obilježavanje Međunarodnog dana sreće završili su osladivši se čokoladom koji je odličan sastojak za sreću!

 [više]

Ruksak s knjigama

Autor: Antonija Filipović, 29. 3. 2021. 09:16

Vlada Republike Hrvatske proglasila je 2021. godinom čitanja i zato se projekt školske knjižnice „Ruksak s knjigama“ odlično uklopio u ovogodišnju temu. Projekt se provodi već treću godinu za redom i u njemu sudjeluju učenici 3. razreda. Svatko od njih ruksak s odabranih sedam naslova i 1 društvenom igrom nosi u svoju obitelj na tjedan dana, s  ciljem da družeći se s knjigama, ali i međusobno, vježbaju čitanje, šire vidike, zabavljaju se, a prije svega provode kvalitetno zajedničko vrijeme. Ruksak je 16. ožujka 2021. krenuo na put u svoju prvu obitelj. Nadamo se da će svi prionuti na čitanje i uživati u obiteljskom druženju uz knjigu.

 [više]

 Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

STRUČNA SLUŽBA

Poštovani roditelji i učenici,

od sada se stručnim suradnicama pedagoginji,

edukacijskoj rehabilitatorici i

knjižničarki možete obratiti na

elektroničku adresu

ivan.kozarac.nijemci

@gmail.com    

putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Monografija

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misli, osjećaje i želje.

Podijeli ih s nama u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: ivan.kozarac.nijemci
@gmail.com
),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoška služba škole.

Korisni linkovi

 

 

MZOS

AZOO

 

Časopisi

 
- enciklopedijski časopis za mlade

 Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

 - matematički časopis

 
- časopis o primjeni informacijskoh tehnologija u obrazovanju
 - religijski časopis za djecu i mlade

 - tween & teen web magazin

 - web časopis za mlade 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci / Zrinska 8, HR-32245 Nijemci / www.os-ikozarac-nijemci.skole.hr / ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr
preskoči na navigaciju